5+1 tipp: környezetbarát túrázás

Ez a csodás őszi idő igazán kedvez azoknak, akik szeretnek kirándulni, túrázni, a szabadban kikapcsolódni. Ebben a cikkben összeszedtünk nektek 5+1 tippet, amelyekkel környezetbarát lesz a túrázás. Ezek ugyan járnak egy kis felkészüléssel és előre tervezéssel, de simán kivitelezhetők.

1. Válasszatok kevésbé népszerű kirándulóhelyet!

Szerintünk hirtelen mindenkinek beugrik legalább kettő olyan kirándulóhely a lakóhelye környékén, ami ugyan valóban gyönyörű, de rendszerint tömegek látogatnak el oda egy napsütéses őszi hétvégén. Érdemes kicsit keresgélni és tuti találtok olyan helyet, amit a „nagyközönség” még nem fedezett fel magának és csendesebb, nyugodtabb természetjárást tesz lehetővé. Azon túl, hogy a komfortérzetnek is jót tesz a kevesebb ember, a természetnek is kedvezünk vele, hiszen megkíméljük a nagy környezeti terheléstől.

2. Csomagoljatok hulladékmentesen!

Első körben szerezzetek be egy kényelmes, strapabíró hátizsákot, amiben praktikusan el lehet pakolni és semmit nem kell kézben cipelni. Ha ez megvan, akkor jöhetnek a kirándulás elengedhetetlen kellékei: a szendvics csomagolók. A szendvics csomagoló szalvéta baromi praktikus dolog, hiszen azon túl, hogy többször használható, frissen is tartja a bele csomagolt szendvicset, sőt, nincs több paprikába ragadt szalvéta sem! Webshopunkban kétféle szendvics csomagoló szalvéta közül választhattok: trópusi leveles szendvics csomagoló, világoskék szendvics csomagoló, sőt még a nasi csomagolásáról is gondoskodhattok a snack bagekkel: virágos frissentartó snack bag, sárga frissentartó snack bag.

poppy-pods-kornyezetbarat-turazas
környezetbarát túrázás zero waste csomagolókkal

3. A vizespalack sose maradjon otthon!

Rengeteg műanyaghulladéktól meg tudjátok kímélni a Földet, ha saját palackot használtok a PET palackok helyett. Szerencsére nálunk az ország legtöbb részén nagyon jó minőségű a csapvíz, így teljesen felesleges palackozott ásványvizet vásárolni. Mi már évek óta dupla falú fém palackot használunk, amiben nyáron is hideg marad a víz, de a meleget is szuperül tartja. Mi egyébként imádjuk, hogy számos kirándulóhelyen lehet forrásvizet engedni, így a palack újra töltése sem okoz gondot.

4. Amit elvittetek, vigyétek is haza!

Valószínűleg a rutinos kirándulóknak megvan az a kép, amikor a kirándulóhely összesen kettő darab szemetese rogyásig van hulladékkal és már csak mellé van szórva a többi. Na ez két féleképpen lenne elkerülhető: ha mindenki hulladékmentes csomagolóanyagokat használna (de szép lenne), vagy, ha mindenki hazavinné magával azt, amit elhozott…vagy legalább a parkolóban található konténerig. Szóval lényeg a lényeg, készüljetek egy szemeteszsákkal, amiben összegyűjtitek az összes csokipapírt, zsepit és egyéb hulladékot, amit a kirándulás alatt termeltetek, és vigyétek magatokkal addig, amíg a kidobására megfelelő helyet nem találtok!

5. Ha lehet ne autóval menjetek!

A kirándulás tervezésekor érdemes utánanézni, hogy el lehet-e jutni oda bármilyen más közlekedési eszközzel az autón kívül. Azon túl, hogy a vonatozás sokkal környezetbarátabb az autózásánál és jó eséllyel olcsóbb is, szerintünk még egy plusz kis kalandot is belevihettek vele a kirándulásba.

+1. Ha kutyával kirándultok

Mindig legyen nálatok kakizacsi és ha lehet akkor a sima nejlonzacskó egy környezetbarátabb alternatívája. Gondoskodjatok tálról, hogy a kutyus tudjon inni és a műanyagzacskós jutalomfalat helyett vigyetek magatokkal nadrágra akasztható jutifalat tartót, amibe már egy csomó boltban be tudjátok szerezni kimérve is a finomságokat.

poppy-pods-zero-waste-kirandulas
túrázás kutyával

Nektek van még egyéb környezetbarát tippetek túrázáshoz, amit szívesen megosztanátok velünk? Írjátok meg hozzászólásban!

Hírlevél feliratkozás

*

Az Adatkezelési Tájékoztatót megértettem és hozzájárulok, hogy a Poppy Pods Brand az általam megadott e-mail címemre – hozzájárulásom visszavonásig – hírlevelet küldjön, az adataimat kezelje és kapcsolatba lépjen velem marketing célú megkeresésekkel.

A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a hello@poppypods.hu email címen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További bejegyzések