termékek

A Poppy Pods termékeivel egy alternatívát szeretnék nyújtani ahhoz, hogy az egyszer használatos mindennapi dolgokat ki tudjuk váltani valami tartós, környezettudatosabb megoldással. Azon túl, hogy amennyire csak lehet, csökkentsük a hulladék termelésünket, azt is fontosnak tartom, hogy amit csak lehet, használjuk fel újra. Ebből adódóan az általam készített termékek túlnyomó részéhez régi ruhák anyagait használtam. A barátaimtól rengeteg olyan ruhát kaptam, amelyek 100% pamutból készültek, remek állapotúak és újrahasználhatók. Többek között a mosható vatta”kockák”, illetve a zsepitartók is ezekből készültek, ezért minden kollekció limitált példányszámú.

A termékekhez kapcsolódó kulisszatitkokat a @poppypodsbrand Instagram oldalán találjátok, illetve a Just We Youtube csatornán is találkozhattok információkkal, érdekességekkel!

mosható vatta"kocka"

Mosható vatta"kocka"

A mosható vatta”kockák” remek alternítái az egyszer használható, eldobható vattakorongoknak. Használhatjuk őket sminklemosáshoz, vagy akár arctisztításhoz is. Az egyik oldaluk újra felhasznált anyagból készült, melyek mindegyike 100% pamut, a másik oldaluk pedig frottír, vagy plüss. 
Négy féle kollekcióban érhető el, melyek színek szerint vannak felosztva: Knut-kék, Mingo-rózsaszín, Koko-fekete, George-zöld. Mindegyik kollekció egy-egy állatról kapta a nevét, melyeknek a részletesebb leírását az adott terméknél olvashatjátok el.
Mindegyik vatta”kockát” környezetbarát, természetes összetevőket tartalmazó mosóporral mostam át, illatanyag mentesen. Használata után érdemes meleg vízzel és szappannak kiöblíteni, majd szárítóra, vagy radiátorra tenni. Mosógépben 30 fokon mosható, ajánlott mosózsákba tenni őket.

Az egyes termékek limitált számban elérhetők, mivel a hozzájuk szükséges újra felhasznált anyagok folyamatosan változnak. Tehát előfordulhat, hogy mondjuk két Knut kollekció részben különböző mintájú “vattakockát” fog tartalmazni.

knut

A Berlini Állatkert népszerű jegesmedvéje volt, akit születése után anyja eltaszította magától, így gondozója nevelete fel. Hamar a látogatók kedvence lett, magazinok címlapjára került, filmben is szerepelt, majd később az állatkert jelképévé is vált. 2011-ben, 4 éves korában váratlanul, a látogatók szeme láttára a vízbe esett és agyvelőgyulladás okozta görcsök miatt megfulladt. Knut emlékére Németországban érmet bocsátottak ki és bronzszobrot is állítottak.

mingo

A Fővárosi Állat-és Növénykert rózsás flamingója, akit egy évre akár örökbe is fogadhatunk. Természetesen az örökbefogadás csak jelképes, viszont az ehhez szükséges összeggel (minimum 10.000 Ft) az állatkert lakóit támogathatjuk. A befizetett támogatások egy közös “kalapba” kerülnek és az alapítvány célkitűzéseivel megegyező költségek fedezésére használják fel (elsősorban az állatok életkörülményeinek javítása, gyógyszerek beszerzése, egészségmegőrzés).

koko

Koko a San Fransisco-i állatkertben született, 1971-ben. Még egészen kicsi korában felkereste őt Francine Patterson, hogy tanulmányozhassa, hiszen éppen doktori disszertációt írt a gorillák nyelvi képességeiről. Koko rendkívül intelligensnek bizonyult, ezért Patterson magához vette és tanította. Azzal vált világszinten ismertté, hogy tökéletesen tudott kommunikálni az amerikai jelnyelv segítségével. 1000 fogalom jelét volt képes használni, és megközelítőleg 2000 angol szót értett meg. 2018-ben, 46 éves korában halt meg.

george

Ismertebb nevén, Magányos George. A teknőst egy magyar származású kutató, Vágvölgyi József fedezte fel 1972-ben a Pinta-szigeten. George-ot ezután átköltöztették a Santa Cruz-szigetre (amely szintén a Galapagos-szigetekhez tartozik), a Charles Darwin Kutatóállomásra. Idővel Ecuador és a szigetek szimbólumává vált. Hiába próbáltak neki párt találni, nem születtek utódai, így mikor 2012-ben, 100 éves korában meghalt, vélhetően a pinta-szigeti teknősök vele kihaltak.